Продукти

Контрацептивни спирали

Уловител за конци SMB »

Уловител за конци на вътрематочна контрацептивна спирала SMB ®

Регистрация на промишлен образец: 255883

Уловителят на конци за вътрематочна контрацептивна спирала SMB ® се използва от / под надзора на гинеколог / лекар.

 

thread-retreiver-big-hr

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Уловителят за конци на вътрематочна контрацептивна спирала SMB ® е изработен от съединение на устойчив на лъчение полипропилен с титаниев диоксид [TiO2] и е индивидуално опакован в етикетиран отстраняем плик. Стерилизиран е с гама лъчение.
Уловителят за конци на вътрематочна контрацептивна спирала SMB ® има дължина 25±3 см. Предната гъвкава част на инструмента е дълга 10±1 см и широка 3,5±0,3 см и дебел 2±0.3 см и завършва с гладък и заоблен край, под който има 6 зъбеца от всяка страна, разположени на разстояние 1±0,2 см един от друг. На 9±0,3 см от края на инструмента има цервикален стопер, който намалява риска от възможна перфорация на матката. Гъвкавата част продължава в твърда дръжка с дължина 15±0,5 см и широчина 1±0,3 см.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ТЕХНИКА НА ВЪВЕЖДАНЕ:

За да се гарантира стерилност при процедурата на въвеждане на инструмента, е задължително да се прилага безконтактна техника. Инструментът не трябва да се използва, ако вътрешната опаковка е с нарушена цялост.

СРОК НА ГОДНОСТ:

4 години от датата на производство.

ПОДГОТОВКА:

 • Пациентката се слага да легне по гръб и вагината се почиства цялостно.

 • Във влагалището се въвежда вагинален спекулум, за да се установи дали конците на вътрематочната контрацептивна сирала се показват във влагалището.

 • http://biovita.bg/wp-content/uploads/2018/09/thread-retreiver-big.png

  Остатъците от слизест секрет се отстраняват от външния цервикален отвор с помощта на стерилен тампон.

 • Ако конците не се виждат в ендоцервикалния канал, потопете предния край на уловителя за конци в антисептичен разтвор и го въведете в маточната кухина.

 • Матката се обследва за наличието или отсъствието на вътрематочна контрацептивна спирала и ако бъде локализирана, уловителят се завърта така, че зъбците да са ориентирани в предно/задно положение.

 • Задната стена на маточната кухина се минава с назъбения край на инструмента, който бавно се издърпва от матката.

 • Ако конците не бъдат уловени при този опит, процедурата се повтаря, като се обхожда предната стена/страничните стени на матката. Когато конците се изведат във влагалището, вътрематочната спирала може да се извади или да остане на мястото си и да се проследява при следващите прегледи.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Уловителят за конци на вътрематочна контрацептивна спирала SMB ® е предназначен да улавя конците, които са се изгубили в ендоцервикалния канал или в маточната кухина. Педназначен е за еднократна употреба.

ПОВТОРНА УПОТРЕБА:

Не употребявайте повторно инструмента. Това може да причини инфекции.

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ:

Съхранявайте така, че да се предпази от мехнични нарушения, на хладно и сухо място без достъп на пряка слънчева светлина.

ПРЕДИМСТВА:
 • Процедурата е проста, безболезнена, атравматична;

 • 6 специално оформени зъбеца от всяка страна, раположени на разстояние 1 см помежду им за оптимално улавяне на конци на вътрематочна контрацептивна спирала;

 • Дълга дръжка за улеснена употреба и по-добър контрол при работа;

 • Гладък заоблен връх, за да се намали до минимум дискомфорта;

 • Спестява на пациента време и неудобство;

 • [Процедурата ]Може да се извърши в лекарски кабинет или амбулатория.